Eπίσκεψη των μαθητών του σχολείου στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας

3 Φεβ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών του σχολείου με τη συνοδεία των καθηγητών και της Διευθύντριας του ΕΕΕΕΚ στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας. Η επίσκεψη έγινε με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, τη γνωριμία των μαθητών με τους φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών και τον προσδιορισμό των δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως θεσμών που οικοδομείται γνώση.

Αρχικά, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ παρουσίασαν στους φοιτητές της σχολής και στον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος κ.Κοντοσφύρη Χάρη το μουσικό δρώμενο “Ο Τοίχος των Πραγματικών Αναγκών” (φωτογραφία). Εν συνεχεία, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό παραμύθι το οποίο επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι φοιτητές του τμήματος. Μετά το παραμύθι ακολούθησε συζήτηση και εκτενέστερη γνωριμία των μαθητών με τους φοιτητές του τμήματος. Η όλη δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ φάνηκαν να απολαμβάνουν την όλη επίσκεψη.

Η γειτνίαση του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας με το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία για το σχολείο. Η μεγάλη διάθεση των φοιτητών και των καθηγητών του τμήματος ενισχύει αυτήν την προοπτική συνεργασίας και ως εκ τούτου,  στο μέλλον προγραμματίζονται κι άλλες ανάλογες επισκέψεις.kalon texnon