Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 2015-2016: “Αναπηρία και Διαπροσωπικές Σχέσεις σε ένα Πλαίσιο Συνδημιουργίας”

15 Ιούν

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 2015-2016: Αναπηρία και διαπροσωπικές σχέσεις σε ένα πλαίσιο συνδημιουργίας

Βασικός σκοπός του προγράμματος «Αναπηρία και Διαπροσωπικές Σχέσεις σε ένα Πλαίσιο Συνδημιουργίας» ήταν η κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών οι οποίες αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη βελτίωση και την ανάπτυξη  πολλαπλών τομέων της προσωπικής και κοινωνικής τους ζωής.

Ειδικότερα το πρόγραμμα στόχευε σε δύο επίπεδα: αφενός στην εκπαίδευση των μαθητών σε κοινωνικές δεξιότητες μέσω ενός συνεργατικού μαθησιακού περιβάλλοντος και αφετέρου στη δημιουργία συνθηκών συνεκπαίδευσης με γενικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας με στόχο την επικοινωνία, την αμοιβαιότητα και την αλληλεπίδραση με συνομηλίκους.

Οι δραστηριότητες αφορούσαν την εξής θεματολογία: δεξιότητες επικοινωνίας, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων, διαπροσωπικές σχέσεις εντός και εκτός σχολικού πλαισίου, διαφορετικότητα και αποδοχή του άλλου, φιλία και διατήρηση κοινωνικών σχέσεων, υπευθυνότητα και κατάκτηση κατάλληλων αντιδράσεων σε κινδύνους και εκφοβισμός και τακτικές αποφυγής θυματοποίησης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος αξιοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις και ενεργητικές συμμετοχικές παιδαγωγικές μέθοδοι σε ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν στον ισόγειο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας το διήμερο 9-10 Ιουνίου.

 

 

13435792_10209876914389512_650145603_n