Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

19 Δεκ

IMG_20181214_125122Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στο ΕΕΕΕΚ Φλώρινας διοργανώθηκε σχετική δράση σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Φλώρινας και ειδικότερα με τους μαθητές του εργαστηρίου Νοσηλευτικής.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν κάποια εισαγωγικά στοιχεία για τα Άτομα με Αναπηρία και για τον λόγο που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται  η ημέρα αυτή στις 3 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια προβλήθηκαν βίντεο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην διαφορετικότητα  και ακολούθησε σχετική συζήτηση.

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν τα βιωματικά παιχνίδια με τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ. Προσπαθήσαμε να δούμε μέσω της βιωματικής άσκησης «αλλάζουμε θέση όλοι όσοι?» ότι στην ουσία έχουμε περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές μεταξύ μας. Η δεύτερη άσκηση είχε να κάνει με την μη λεκτική επικοινωνία και την αναγνώριση συναισθημάτων και παίξαμε σχετικό παιχνίδι παντομίμας. Κλείσαμε με μια κοινή ζωγραφιά που δημιούργησαν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ και του ΕΠΑΛ και είχε το σύνθημα: «ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ». Αποχαιρετιστήκαμε με κοινή υπόσχεση για μελλοντική συνάντηση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διευθύντρια του ΕΠΑΛ Φλώρινας  κ.  Μακατσώρη Αγγελική, την υπεύθυνη καθηγήτρια  του εργαστηριού Νοσηλευτικής κ. Βασιλική Ιωαννίδου  καθώς και τους μαθητές  του τμήματος για τη συνεργασία τους.