Ημερήσια Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

12 Μάι

20180508_134019 20180508_162825

Την Τρίτη, 8 Μάιου 2018, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή του σχολείου στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδρομή συμμετείχε η πλειονότητα του μαθητικού δυναμικού, εκπαιδευτικοί και γονείς των παιδιών.

Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε σημαντικά βυζαντινά μνημεία της συμπρωτεύουσας όπως τα Βυζαντινά Τείχη, τη Μονή Βλατάδων και τον Άγιο Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της ξενάγησης υπήρξε παράθεση ιστορικών πληροφοριών προκειμένου οι μαθητές να οικοδομήσουν γνώσεις για την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην παραλία της πόλης, βλέποντας από κοντά μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως προηγουμένως,  κατά την παραμονή των μαθητών στο χώρο και αυτών των μνημείων, υπήρξε αναφορά σε ιστορικά στοιχεία.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια των ημερών προ της εκδρομής, είχαν αφιερωθεί συγκεκριμένες διδακτικές ώρες στην προετοιμασία των παιδιών σχετικά με όλα τα μέρη που επρόκειτο να επισκεφθούν.

Το τρίτο και το τελευταίο μέρος της εκδρομής αφιερώθηκε στην επίσκεψη των μαθητών στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης “Mediterranean Cosmos”.  Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν και να κάνουν βόλτα στα πολυάριθμα καταστήματα του εμπορικού κέντρου.

Η εκδρομή έληξε αργά το απόγευμα με την επιστροφή στην πόλη της Φλώρινας.

Η όλη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στέφτηκε με επιτυχία. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, γνώρισαν καλύτερά τη συμπρωτεύουσα ενώ γέμισαν με εικόνες και ερεθίσματα.