“ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ(21/12/2016)

22 Δεκ

img_20161221_110304 img_20161221_110343 img_20161221_110410

«Τα Χριστούγεννα μας δίνουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε, να χαρούμε αλλά και να αναλογιστούμε το βαθύτερο νόημα της γιορτής, πέρα από τον πληθωρικό καταναλωτισμό που κατακλύζει τις κοινωνίες μας.

Δυστυχώς, καταντάμε να αναλωνόμαστε σε τόσα άσκοπα πράγματα χωρίς να συναντούμε το Χριστό, κάνουμε αόριστα λόγο για το πνεύμα των Χριστουγέννων, που δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτα από τον υπαρξιακό μας ζόφο.

Το ζητούμενο επομένως είναι να ανακαλύψουμε κάπου το Χριστό, που «γεννάται σήμερον». Αυτή είναι η εμπειρία των Χριστουγέννων. Και όπως λένε κι οι πατέρες της Εκκλησίας μας, ο Χριστός γίνεται άνθρωπος, προκειμένου ο άνθρωπος, να μη γίνει απλά ηθικός, ευγενικός, καλός, αλλά  αυτός ο άνθρωπος ο οποίος κάθεται στη χώρα και στο σκοτάδι του θανάτου να γίνει Θεός. Αλλά όχι θεός, όπως τον φαντάστηκε ο Νίτσε ή όπως προσπαθούν σήμερα να επιτύχουν οι σύγχρονοι αναζητητές του Υπερανθρώπου, αλλά ο Θεός που μπορεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να ταπεινωθεί, να θυσιαστεί και να αναστηθεί για χάρη του άλλου, του ξένου.

Μαζί σας λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε στην αγάπη και την προσφορά που ίσως μας κάνει καλύτερους και πιο ταπεινούς και γι΄αυτό πιο αισιόδοξους για το μέλλον μας.

Έχοντας τη συμπαράστασή σας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την εκπαίδευση των μαθητών μας για τα δικαιώματά τους και την ισότιμη ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.»

Καλές Γιορτές

Τραϊανοπούλου Μαρία,

Δ/ντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Φλώρινας