Σε συνέχεια της γιορτής Halloween όπου οι μαθητές του σχολείου δημιούργησαν όμορφες κατασκευές με κολοκύθες και μαγείρεψαν γλυκά κολοκυθοπιτάκια, οι σπόροι της κολοκύθας χρησιμοποιήθηκαν για το μάθημα του εργαστηρίου Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, έγινε σπορά των κολοκυθόσπορων και κατά αυτήν τη διαδικασία οικοδομήθηκαν γνώσεις σχετικά με την εγγενή αναπαραγωγή των φυτικών οργανισμών και ιδιαίτερα με το φυτό της κολοκυθιάς. Με αυτόν τον τρόπο έγινε προσπάθεια να υπάρχει συνοχή και συνέχεια στις καθημερινές δραστηριότητες του σχολείου και επίσης αναδείχθηκε η σύνδεση του δευτερογενή τομέα επεξεργασίας φυτικών προϊόντων με τον πρωτογενή τομέα φυτικής παραγωγής.
Σπορά Κολοκυθόσπορων
4
Νοέ