Μυστική συνταγή επιτυχίας για μελομακάρονα από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας!

21 Δεκ

Greek Homemade Melomakarona For Christmas

 

 

Μυστική συνταγή επιτυχίας για μελομακάρονα!

Θα σας δώσουμε κάποιους κανόνες, κάποια μυστικά, που αν τα ακολουθήσετε πιστά, θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που έχετε φτιάξει ποτέ. Ξεκινάμε.

  1. Κανόνας πρώτος. Μαγειρεύουμε μαζί με αγαπημένα μας πρόσωπα. Φωνάξτε τα παιδιά στην κουζίνα, βάλτε όλοι πολύχρωμες ποδιές, βάλτε μουσική και ξεκινήστε το μαγείρεμα. Παίξτε με τα αλεύρια και γελάστε με την καρδιά σας. Σημασία έχει η διαδικασία και να το χαρείτε!

Δεν πειράζει να γίνει και λίγο χάος στην κουζίνα!

 

  1. Κανόνας δεύτερος. Στα μελομακάρονα και στα άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά δε βάζουμε στέβια ή άλλες γλυκαντικές ουσίες. Φτιάχνουμε τα γλυκά όπως το μάθαμε, ακολουθούμε τις γεύσεις που μας μεγάλωσαν. Αφήνουμε τη ζάχαρη και το μέλι να μας γλυκάνουν χωρίς να μετράμε θερμίδες και τρώμε τα μελομακάρονα χωρίς τύψεις. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να μην παχύνουμε.

Απαγορεύονται οι δίαιτες μες τις γιορτές!

 

  1. Κανόνας τρίτος. Ρίχνουμε μπόλικα καρύδια από πάνω. Τα καρύδια θα νοστιμέψουν το γλυκό και θα μας δώσουν πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία όταν φάμε τα μελομακάρονα. Πασπαλίζουμε τα γλυκά μας με αρκετό τριμμένο καρύδι χωρίς δεύτερη σκέψη. Εφόσον όλα είναι στολισμένα αυτές τις μέρες, πρέπει να στολιστούν και τα μελομακάρονα. Και τα στολίδια τους δεν είναι άλλα από τα καρύδια!

Απαγορεύονται οι τσιγγουνιές μες τις γιορτές αλλά και γενικά!

 

  1. Κανόνας τέταρτος. Τα μελομακάρονα θέλουν μέλι. Το λέει και το όνομα τους! Δεν τσιγκουνευόμαστε ούτε εδώ την ποσότητα. Ρίχνουμε μπόλικο μέλι και κάνουμε το γλυκό μας πεντανόστιμο. Το πόσο καλό μας κάνει το μέλι, είναι η δικαιολογία που ψάχνατε για να φάτε ένα ακόμα μελομακάρονο!

Αγοράζουμε μέλι από τοπικούς παραγωγούς. Βοηθάμε συνανθρώπους μας που προσπαθούν

 

  1. Κανόνας πέμπτος. Αφού φτιάξουμε τα μελομακάρονα , τα αφήνουμε σε μια μεγάλη πιατέλα στο σαλόνι. Έτσι μπορεί ο καθένας να φάει ένα όποτε θέλει. Σίγουρα θα γίνουν πολλά ψίχουλα γύρω από τη πιατέλα, αλλά ποιος νοιάζεται μπροστά στη χαρά αυτού που δοκιμάζει το νόστιμο μελομακάρονο? Μην ξεχνάτε ότι τα Χριστούγεννα είναι γεύσεις!

Ένα μελομακάρονο πάει τέλεια το πρωί όταν ξυπνήσεις αλλά και το βράδυ πριν κοιμηθείς (στα “μουλωχτά”, χωρίς να σε δει κανείς)

 

  1. Κανόνας έκτος. Χωρίζουμε τις ποσότητες της συνταγής και φτιάχνουμε και μερικά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας. Μπορεί να μην είναι η παραδοσιακή συνταγή, όμως είναι κάτι πολύ νόστιμο που αξίζει να δοκιμάσουμε. Μελομακάρονα με σοκολάτα, υπέροχα νόστιμα!

Όταν το τέλειο συναντά το απόλυτο

 

  1. Κανόνας έβδομος. Τρώμε όλα τα ψίχουλα και τα καρύδια που μένουν στη πιατέλα όταν τελειώσουν τα μελομακάρονα. Δεν το κάνουμε αυτό γιατί δεν πρέπει να πετάμε τίποτα, το κάνουμε γιατί εκεί είναι κρυμμένη πολύ νοστιμιά.

Οπως βουτάμε στη χωριάτικη όταν τελειώσει η ντομάτα, απλά χωρίς ψωμί!

 

  1. Κανόνας όγδοος. Τα μελομακάρονα είναι κομμάτι των γιορτών και των χριστουγέννων, αλλά δεν είναι για τα πάντα. Σίγουρα αποτελούν το πρώτο πράγμα που θα κεράσουμε. Ειδικά όταν είναι τόσο νόστιμα και ξέρετε όλα τα μυστικά που σας δίνουμε εδω για να τα κάνετε υπέροχα. Όμως δεν ειναι για όλες τις περιστάσεις των γιορτών.

Όταν ερχονται παιδιά για κάλαντα δίνουμε λεφτά, ΟΧΙ μελομακάρονα

 

  1. Ισως περιμένατε να ακούσετε από εμάς υλικά και αναλογίες, όπως κάνουν όλες οι εκπομπές μαγειρικης που σέβονται τον εαυτό τους. Ομως να σας πούμε το πιο μεγάλο μυστικό? Αν ακολουθήσετε όλα όσα σας είπαμε μέχρι τώρα, θα δείτε οτι δεν εχει σημασια τι υλικά θα βάλετε και πως θα τα ψήσετε. Το μόνο που έχει σημασία είναι να τα μαγειρέψετε με χαρά, να τα φάτε με λαχτάρα και να τα κεράσετε με αγάπη.

Καλή όρεξη και χρόνια πολλά!